Wat was dit weer een enerverende week… de achtbaan waar we al een aantal jaren inzitten en ook aan gewend zijn geraakt leek begin deze week toch echt de bocht te maken dat er zicht zou komen op positieve afspraken over de toekomst van Bonfire in de Bonifatiuskerk. De projectontwikkelaar en investeerder waar de gemeente mee in zee wil gaan waren positief om een deel van hun plan aan te passen en zo ook onze missie in het pand een plek te geven. Maar de volgende bocht van de achtbaan volgde al heel snel.

De gemeente Dordrecht liet weten dat ze geen aanpassing van dat plan meer willen. En dus is er geen ruimte meer voor Bonfire in het plan wat volgens wens van de gemeente gerealiseerd moet gaan worden. Dit is duidelijk geworden in een gesprek op woensdag, met daarin ook de afspraak dat we tot en met 31 december nog door kunnen gaan met alle activiteiten die zijn gepland. Daarna is er geen duidelijkheid meer over de mogelijkheden, omdat dan mogelijk de verbouwing al kan starten. Daarom hebben we afgesproken dat na 31 december de huurovereenkomst zal worden ontbonden.

We hadden natuurlijk gehoopt op ander nieuws, want we hebben nog steeds veel geloof voor deze plek! We ervaren dat we gedaan hebben wat in ons vermogen ligt, in het besef dat God beschikt over de weg die Hij wil gaan. 

Een hele pittige bocht in de achtbaan dus… Maar we ervaren niet dat het eind van de rit in zicht is. Ondanks de datum die nu is afgesproken. En dat komt omdat we van God verwachten dat Hij duidelijk zal maken hoe het verder zal gaan. Wij zijn beschikbaar en ook weer benieuwd hoe Hij ons zal leiden, welke wegen Hij zal tonen. De plek die Hij ons heeft laten beheren, de opdracht die Hij ons gaf, de wonderen die we hebben zien gebeuren in de afgelopen jaren, maken dat we weten dat God nog steeds aan het roer staat.

We hebben vrijdag een meeting gehad met veel van onze mensen, daarin deelden we ons geloof, onze hoop, onze vragen en ook onze dankbaarheid. God heeft zoveel gegeven! En het gaat ook in dit alles alleen om Hem! Laat Zijn Koninkrijk komen, Zijn wil geschieden, ook in Dordrecht…

Ondanks dat de feiten iets anders zeggen, geloven we dat de Bonifatiuskerk uiteindelijk toch de bestemming gaat krijgen waar wij naar streven. God heeft ons ervoor geroepen en het meerdere keren bevestigd. Wij geloven dan ook dat wij in dit pand zullen blijven, dat het uiteindelijk ons eigendom zal worden en dat we daarmee gaan zien dat God doet wat Hij heeft gezegd: de kerk terugbrengen naar Zijn Koninkrijk.

Natuurlijk maken we de noodzakelijke afspraken met de gemeente Dordrecht, maar tegelijkertijd geloven we dat Gods plan met deze kerk doorgaat. Formeel stopt de huur op 31 december, maar Bonfire stopt niet.

Haak aan bij het geloof dat wij hebben, niet alleen voor dit gebouw, maar voor heel Dordrecht. Wij roepen je daarom op om juist nú voor Bonfire te bidden. Ook nodigen we je van harte uit voor de Bonfirenight op zondag 31 maart.

Bedankt voor je steun in geloof en gebed!